Område

Beliggenhed
Det rolige feriested Helberskov er beliggende i et naturskønt område nord for Als Odde.
Landsbyen Helberskov er eksempel på et bevaringsværdigt landsbymiljø med spor efter en 200 år gammel byggeskik. Der forefindes kønne bindingsværksgårde fra 1700 – 1800 tallet der er placeret rundt omkring gadekæret. Ca. 8km nord for Helberskov ligger den populære ferieby Øster Hurup med dejlige badestrande, mange spisesteder og diverse aktivitet- og indkøbsmuligheder.

Strand
Omkring Als Odde lige nord for udmundingen af fjorden til Kattegat er betingelserne til windsurfing gode. De gode hvide børnevenlige strande findes lige nord for feriebyen Øster Hurup, hvor der også er mulighed for windsurfing, solbadning, samt diverse strandaktiviteter. Stranden ved Øster Hurup består af en kilometerlang sandstrand med lave klitter og med blåt flag. Stranden er meget børnevenlig, da vandet kun langsomt bliver dybt og bølgerne er små.

Aktiviteter
Området ved Helberskov indbyder til vandaktiviteter, da Mariager fjord ligger mod syd og Kattegat mod øst. Der er virkelig gode muligheder for lystfiskere fra molen i Als Odde, i Mariager fjord, Put&Take fiskesøerne eller i et af områdets vandløb. Endvidere er der mulighed for at leje en båd ved molen i Als Odde til fiskeri i Mariager fjord. Udover fiskeri er vandaktiviteter såsom surfing, sejlads og vandskiløb meget populære.
Der er også rig mulighed for vandre- og cykelture i det naturskønne område. Afmærkede cykelstier viser vejen til gode naturoplevelser igennem det flade landskab rundt om Mariager fjord og det smukke Østhimmerland.
I Øster Hurup, 8km nord for Helberskov, findes et hav af aktiviteter såsom et tropisk badeland, der har åbent hele året, tennisbaner samt minigolf. Her er der mulighed for at leje cykler til cykelture.
Rold Skov Golfklub er også en mulighed til at teste sine evner i golf på den smukke bane.

Natur
Naturen omkring Helberskov har et rigt dyreliv med bla. rådyr, fasaner, ræve og diverse fugle.
Fra toppen i Helberskov kan man nyde den storslående udsigt over Mariager fjord og Kattegat.
Kysten ud for Helberskov og omkring Als Odde består af brede flade strandenge med mange vadefugle. Arealerne sydvest for Als Odde, ned mod fjorden ligger kun en meter over havets overflade. Noget af området omkring Helberskov har engang været hav, som er blevet inddraget til landbrugsjord, for siden hen at blive solgt til udstykning med henblik at lave et sommerhusområde.
Besøg Lille Vildmose, som af staten er udlagt til at være nationalpark, der er Danmarks største moseområde med søer, landbrugsarealer og skovene Høstemark skov og Toft skov. Her findes et unikt naturområde på ca. 7500 ha med aktive højmoser. Det næsten uberørte landskab har også et meget rigt dyreliv, blandt andet er her et ynglende kongeørnepar, det eneste sted i Danmark.

One thought on “Område”

Comments are closed.

10 personers sommerhus til leje