Seværdigheder

For at hjælpe lejerne med at finde ud af hvad der befinder sig i området både lokalt men også lidt længere væk er her listet nogle seværdigheder som er værd at tage et kig på.

Randers regnskovSeværdigheder - randers regnskov

Randers Regnskov er en tropisk zoologisk have. Som gæst færdes du i samme rum og i det samme varme fugtige klima som hovedparten af dyrene og planterne. Dyrene vil snart gemme sig bag grene og klipper og snart komme så tæt på, at du kan se det sorte under deres negle eller mærke suset fra deres vinger.
Tørvebryggen 11 · 8900 Randers · Tlf. 87 10 99 99 · www.regnskoven.dk


Danmarks saltcentersaltcenter

Danmarks Saltcenter er et oplevelsescenter smukt beliggende ud til Mariager Fjord og er det eneste af sin slags i Danmark. Man vil opleve en attraktion med interessante fakta og spændende aktiviteter, så som et varnt saltbad, så når besøget er slut kan man roligt sige, at man har fået “salt på hjernen”.
Ny havnevej 6 · 9500 Mariager · Tlf. 98 54 18 16 · www.saltcenter.com


Ålborg ZooAalborg zoo

I Aalborg Zoo kommer du tæt på dyrene. Hils på en ny lille orangotangunge, se de store isbjørne lege og boltre sig i vandet eller få et glimt af en af de røde pandaunger. Glæd dig til at se det flotte rovdyranlæg indviet i 2012, hvor du kan møde sjældne, asiatiske løver og Sumatra-tigre både på land og i vand.
Aalborg Zoo er Danmarks anden største zoologiske have, som i 2013 blev besøgt af 470.000 gæster og er dermed Aalborgs mest populære attraktion.
Mølleparkvej 63 · 9000 Aalborg · Tlf. 98 31 29 29 · www.aalborgzoo.dk


Hjuldamperen SvanenSvanen

En sejltur med Svanen på Mariager Fjord er en enestående smuk og idyllisk rejse gennem et fantastisk landskab fyldt med natur- og kulturhistoriske oplevelser. Oplev Ferielandet Mariager Fjord fra søsiden – suppler evt. med en god frokost ombord – Ferielandet Mariager Fjord er nemlig fyldt med gode oplevelser og med sin længde på 24 sømil er Mariager Fjord Danmarks længste egentlige fjord.
Svanens kontor · Mariager · Tlf. 98 52 46 77 · www.svanen.dk


Djurs Sommerlanddjurs-sommerland

En sejltur med Svanen på Mariager Fjord er en enestående smuk og idyllisk rejse gennem et fantastisk landskab fyldt med natur- og kulturhistoriske oplevelser. Oplev Ferielandet Mariager Fjord fra søsiden – suppler evt. med en god frokost ombord – Ferielandet Mariager Fjord er nemlig fyldt med gode oplevelser og med sin længde på 24 sømil er Mariager Fjord Danmarks længste egentlige fjord.
Randersvej 17 · 8581 Nimtofte · Tlf. 86 39 84 00 · www.djurssommerland.dk


Rold Skov golfklubroldskovgolf

Klubben lægger vægt på hele tiden at have en toptrimmet bane, hvor elitespilleren møder en virkelig udfordring, og hvor motionsspilleren får en landskabelig oplevelse.
Golfvej 1 · 9520 Skørping · Tlf. 96 82 83 00 · www.roldskovgolf.dk


Skandinavisk dyreparkSkandinaviskDyrepark

Skandinavisk dyrepark ligger ved Kolind midt på Djursland. Hos os kommer dyrene i første række. Vi har derfor valgt at give dyrene masser af plads, så de kan leve et godt liv med masser af dyrevelfærd. Så glæd dig – der venter mange glade dyreoplevelser på dig i Skandinavisk Dyrepark.
Nødagervej 67b, Nødager · 8560 Kolind · Tlf. 86 39 13 33 · www.skandinaviskdyrepark.dk


KattegatcentretKattegatcentret

Mærk gyset i glastunnelen, når de frygtindgydende hajer glider forbi få centimeter fra dit ansigt. Hold vejret under dagens fodringer, når hajer og rokker skyder gennem vandet og flår byttet ud af hænderne på fodermesteren. Tag en tur i dykkerklokken eller 3D-biografen og lad dig rive med, når biologerne lærer dig om det fantastiske liv i verdenshavene.
Færgevej 4 · 8500 Grenå · Tlf. 86 32 52 00 · www.kattegatcentret.dk


Gammel EstrupGammel Estrup

Gammel Estrup – Herregårdsmuseet byder året rundt på aktiviteter og udstillinger om herregårdsmiljøet i Danmark. Gennem de herskabelige sale og det store køkken – fra herremænd til tjenestefolk – gives et indblik i livet på herregårdene gennem tiden.
Randersvej 2 · 8963 Auning · Tlf. 86 48 30 01 · www.gammelestrup.dk


Clausholm SlotClausholm Slot

I det smukke jyske landskab lidt syd for Randers og kun en halv times kørsel fra Århus finder du Clausholm Slot & Park – et af de smukkeste og mest helstøbte barokanlæg i Danmark. Clausholm Slot er med staldgård og park et af de første og mest
karakteristiske barokanlæg her i landet. En væsentlig del af slottets interiør står uændret den dag i dag, heriblandt stuklofterne og panelerne med de originale dekorationer.
Clausholmvej 308 · 8370 Hadsten · Tlf. 86 49 16 55 · www.clausholm.dk


Fregatten JyllandFregatten Jylland

Det brager, knager og lugter af tjære på Fregatten Jylland. Verdens længste Træskib, en autentisk fregat, omgivet af museumshal og Fregat Café fra 2005, et træskibsværft, en TS havn, muligheder for overnatning og Fyrskib XXI.
S.A.Jensensvej 2 · 8400 Ebeltoft · Tlf. 86 34 10 99 · www.fregatten-jylland.dk

Lokale seværdigheder
Besøg de mange gallerier, kunstmuseer og egnsmuseer der ligger i området omkring Hadsund ca. 14km fra Helberskov.
Ved Mariager fjord ligger Havnø Mølle som er en Hollandsk stråtækt mølle opført i 1842 i tilknytning til herregården Havnø. Møllen er Nordjyllands ældst bevarede vindmølle.
Hadsund Egns Museum er et lokalhistorisk museum der fortæller hvordan udviklingen har været for lokalsamfundet her mellem hav og fjord siden reformationen i 1536. Egnsmuseet har også flere bygninger rundt omkring i landskabet, blandt andet Havnø Mølle.
Lyshøj Mølle er en fuld funktionsdygtig mølle opført i 1894, som er gennemrestaureret hvorfor alt er intakt og klar til brug. I møllen er der fire etager og man kan komme helt til tops.
Willestrup Barokhave ved godset Willestrup blev anlagt i 1750 og er en 10 tønder land stor have med tulipaner, roser og hække lavet af tax.
Als hjemstavns museum som er indrettet i et stråtækt bindingsværkshus, rummer en enestående samling af almuemøbler og er indrettet som et typisk østhimmerlandsk interiør fra perioden 1850 – 1930.
Visborggård går helt tilbage til år 1351. Visborggård er omgivet af brede voldgrave og en bro fører ind til gården med de to tilbageværende tårne.
Endvidere er de velholdte godser Ravnborg, Wiffertsholm, Porsgården og Fredenslund alle et besøg værd.

Diverse links 
Link til udlejningsside hvor huset også er repræsenteret: Ferienhausmiete.de Sommerhuseprivat.dk

10 personers sommerhus til leje